lokal kro
Lokalt 2 km. fra Spøttrup Kro ligger Nymøllevejstrand vokser der nemlig vilde æbler – hyben og havtorn, og derved starts skuddet til at producere marmelader – pickles – kompotter mm.
lokal inspiration
Vi har jo Limfjorden i baghaven hvor fra vi nyder godt af muslinger som vores gæster ofte vælger til forret, vi tilbereder dem med en fløde legeret suppe hvor temaet er Thise Kornblomst ost.
Lokale råvarer og inspiration giver fundamentet for inspiration til disse produkter, men også menuerne vi servere på kroen. Kom forbi Krobutikken og gør en god handel til dig selv, gæsterne eller værtinden.
Spøttrup på glas og flaske!
Alex KirkaardHvor heldig kan vi være, som lokal kro, at ligge midt i dette smørhul!!!!
Vi laver på 3 år forsøg med æblegrisen, hvor vi har gang i at lave en ” Æble spegeskinke ” …. Vi laver en ret af Salling studen, hvor vi steger kødet i rå most æbler og øl fra vores lokale bryghus Hancock. Retten serveres med vores egen løgkompot ved navnet Spøttrup Borg løgkompot. Dergro vild ramsløg omkring Borgen , som er fantastisk i en hjemmelavet pesto. Æble projektet har sat skub i kroen´s brug af æbler.
Vi har drevet Spøttrup Kro i snart 12 år og næsten samtidig startede et stor æbleprojekt i byen. I den forbindelse ville vi fra kroen være med til at hjælpe projektet i gang. Vi gik i gang med at lave forsøg med æblecider og æbleeddike. Efter 4 år med eddike kom vores første marmelade “Nymølle-marmelade”. I dag producere vi ca. 20 forskellige produkter , som vi sælger fra vores KroButik og rundt langs Limfjorden i livstils butikker og i Brugsen i rødding og Kvickly Skive.
En sjov historie : Når vi på kroen i dag servere gammeldaws oksesteg, oksesteg stegt som vildt, fyldt svinefilet og meget mere…. Kommer vores hjemmelavet Pickles mm. på bordet. Afholder vi brunch er buffen fyldt med kroens hjemmelavede produkter. Den største gevinst ved ideen om at komme ting på glas, er at vi har et produkt som ikke ses andre steder.
>> Vi giver muligheder
Med det mener vi, at vi kan sammensætter en menu som fx. konfirmanden der ønsker at få en dessert af mormors opskrift. Vi giver mulighed for at skabe en fest såvel på kroen som i de lokale forsamlingshuse eller en havefest i telt m.m.
>> Vi giver glæder
Med det mener vi, at vi tar´ansvar for at værtsparret efter endt fest kan gå hjem med glade minder om en dejlig dag. Derudover vil vi skabe glæde ved at være en aktiv kro med koncerter, spis sammen, torsdagsmenu og events.
>> Vi giver oplevelser
Med det mener vi, at vi sammen med kunden, finder ud af at hvordan rammen for den enkelte fest skal sættes. Så festen bliver den unikke oplevelse kunden ønsker. Oplevelsen starter altid med et møde, hvor menu og rammer for festen planlægges.